KREATIVITA-HOBBY podzim 2015

KREATIVITA-HOBBY podzim 2015
KREATIVITA-HOBBY podzim 2015

pondělí 23. června 2014

Jahody podruhé ...

Včera jsme Vám slíbili, že se ještě podíváme na výrobu jahodové limonády a smetanové zmrzliny z jahod.

Tak si pozorně přečtěte recept, ať si můžete i vy doma udělat osvěžující pamlsky.

Jahodová limonáda



Potřebujete:

2kg jahod
0,7l jemně perlivé vody
med či cukr
citronová šťáva


Postup:
Jahody si připravíme den předem (nejlépe), můžete samozřejmě udělat i ihned. Pokud si jahody připravíte s předstihem, posypejte je moučkovým cukrem, přikryjte alobalem a nechte v chladné místnosti. Do druhého dne jahody pustí šťávu (můžete samozřejmě i promixovat a přecedit ihned, potřebovat budete, ale větší množství jahod).
Aby šťáva z takto předem připravených jahod nebyla tak silná, uděláte  nejlépe když na 1l limonády, použijete 0,3l šťávy a 0,7l jemně perlivé vody. Vymačkejte 1ks citrónu nebo použijte citrónovou šťávu. Celé doslaďte nejlépe medem nebo třtinovým cukrem. Pořádně rozmíchejte, dokud se med nerozpustí.
Podávejte s ledem a kousky jahod.

Zbytek jahod, ze kterých jste tvořili šťávu nevyhazujte, udělejte si z nich jahodou dřeň.


Smetanová jahoda 




Potřebujete: na 8 kopečků zmrzliny

300g jahod
200ml smetany ke šlehání (pro méně tučnou variantu použijte 50ml mléka a 150ml smetany)
130g cukr
1 lžíce citrónové šťávy

Vše smícháme a namixujete. Nalijeme do vaniček a dáme nejlépe na 24h do mrazničky.


 Pak už stačí jen popřát dobrou chuť.



Žádné komentáře:

Okomentovat