KREATIVITA-HOBBY podzim 2015

KREATIVITA-HOBBY podzim 2015
KREATIVITA-HOBBY podzim 2015

úterý 16. září 2014

ATC výměna - pojďte do toho s námi

ATC


Pojďte s námi udělat první výměnu ATC KREATIVITA-HOBBY. V červencovém čísle jsme Vám představili a blíže Vás seznámili s pojmem ATC. Jak jsme si užili naší první výměnu a co jsme tvořili.

ATC výměna ale přináší hlavně úžasný pocit a proto v rámci veletrhu KREATIVITA-HOBBY vyhlašujeme výměnu ATC. Všechny kartičky poté vystavíme na podzimním veletrhu KREATIVITA-HOBBY v Praze.
Pojďme si tedy zopakovat, co náš čeká.

Nejprve, co to ATC je. ATC neboli Art Trade Cards jsou kartičky o rozměrech 6,4 x 8,9 cm. Většinou se používá silnější papír a dekoruje se. Samotnému tvoření takové kartičky předchází vyhlášení tzv. swapu (výměny). Vyhlašovatel zadá téma a čas do kdy je možné se k výměně přihlásit. Poté, když je znám počet účastníků, se určí, kolik kartiček se bude vyrábět např. 10 (10 účastníků) a vyhlašovatel obešle s touto informací všechny účastníky, zároveň jim určí i datum kdy mají být kartičky odeslány vyhlašovateli.

Teď přicházíte na řadu Vy jako účastníci. Úkolem je dekorovat kartičku jakoukoliv technikou, ale vždy v rámci tématu. Každá z kartiček si nese jméno tvořitele, datum, téma a pořadové číslo např. 1/10, 2/10, …10/10 (to aby bylo známo, kolik kartiček je v oběhu a kolikátá je to kartička).

ATC kartičky se ukládají do eurosložek o velikosti A4 – umístíte zde do kapsiček 9 ATC kartiček (proto ty přesné rozměry). Vždy musíte nést v patrnosti, že pokud děláte mnoho plastických dekorů, nemusí se do kapsičky vejít, ale pak si je můžete uchovávat jako my v malované truhličce.

Jakmile máte hotovo, odešlete ATC vyhlašovateli a pak už se jen těšíte, až Vám dorazí obálka s kartičkami ostatních tvůrců. A ten pocit, když obálka dorazí a vy se začnete probírat kartičkami, je úžasný. Vždy je to takový malý dárek. Nejvíce se cení jedinečnost toho daného tvůrce.

Tak to trochu pro zopakování. Nás teď bude zajímat téma a termín, do kdy je možné se přihlásit a do kdy je nutné kartičky odeslat. Vyhlašovatelem je veletrh KREATIVITA-HOBBY.

Téma ATC výměny (tzv. swapu) je SEN – je jen na Vás jak téma zpracujete, zda přenese své splněné sny či ty zatím nenaplněné.
Datum k přihlášení: do 15.10.2014. Přihlásit se můžete zasláním emailu na info@kreativita-hobby.cz , předmět emailu: ATC nebo zasláním soukromé zprávy přes facebook společně s Vaším emailem.
Termín odeslání hotové ATC: do 14.11.2014
Všechny kartičky si společně prohlédneme v rámci výstavy na veletrhu KREATIVITA-HOBBY v Praze v termínu
28.-30.11.2014. Všechny kartičky pak získají majitele do 5.12.2014 – tedy přinese Vám je Mikuláš.


Půjdete do toho s námi?



A malá ukázka jak takové ATC kartičky mohou vypadat:

ATC - téma Cestování



















ATC - téma Já



























1 komentář: