Tak si pozorně přečtěte recept, ať si můžete i vy doma udělat osvěžující pamlsky.
Jahodová limonáda
Potřebujete:
2kg jahod
0,7l jemně perlivé vody
med či cukr
citronová šťáva
Postup:
Jahody si připravíme den předem (nejlépe), můžete samozřejmě udělat i ihned. Pokud si jahody připravíte s předstihem, posypejte je moučkovým cukrem, přikryjte alobalem a nechte v chladné místnosti. Do druhého dne jahody pustí šťávu (můžete samozřejmě i promixovat a přecedit ihned, potřebovat budete, ale větší množství jahod).
Aby šťáva z takto předem připravených jahod nebyla tak silná, uděláte nejlépe když na 1l limonády, použijete 0,3l šťávy a 0,7l jemně perlivé vody. Vymačkejte 1ks citrónu nebo použijte citrónovou šťávu. Celé doslaďte nejlépe medem nebo třtinovým cukrem. Pořádně rozmíchejte, dokud se med nerozpustí.
Podávejte s ledem a kousky jahod.
Zbytek jahod, ze kterých jste tvořili šťávu nevyhazujte, udělejte si z nich jahodou dřeň.
Smetanová jahoda
Potřebujete: na 8 kopečků zmrzliny
300g jahod
200ml smetany ke šlehání (pro méně tučnou variantu použijte 50ml mléka a 150ml smetany)
130g cukr
1 lžíce citrónové šťávy
Vše smícháme a namixujete. Nalijeme do vaniček a dáme nejlépe na 24h do mrazničky.
Pak už stačí jen popřát dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat