Už máte hotový mazanec nebo se na něj teprve chystáte?
My si už můžeme pochutnat. Podařil se co říkáte?
A jak na něj?
(porce na 4 střední bochánky):
1 1/4 kg polohrubé mouky
10 dkg másla
18 dkg cukru
2 vejce
1/2 l mléka
6 dkg droždí
8 dkg oleje
trochu soli
hrozinky namočené v rumu
nasekané mandle
Nakonec udělaný bochánek potřete rozšlehaným vejcem a mandlemi.
A proč mazaný mazanec? Protože je z receptu na vánočku od mé maminky a víte co tam má připsáno?
No přeci "móóóóóóóóóóóóc dobrá" :-)
A je to pravda, mazanec je móóóóóóóóóóóóc dobrý.
Dobrou chuť a krásné Velikonoce.
Žádné komentáře:
Okomentovat